Scrisoare către fiica mea…
Bună dimineata, știu că nu te-ai trezit, dar îți scriu aceste rânduri pentru atunci cand îți vei savura cafeaua. Se îngână ziua cu noaptea și aroma de cafea  aproape te face sa nu mai simți aerul rece al dimineții, la mine cafeaua e gata …

Aș fi formulat oricum, dar mi-am adus aminte că unele fraze sunt folosite excesiv și aproape a dispărut frumusețea lor. Sunt sigur ca tu înțelegi semnificația fiecărei fraze, fiecărui cuvânt, uneori nici nu mai e nevoie sa le rostim …   Candva cineva mi-a spus ca te poate speria intalnirea ta cu tine în aceeași încăpere. Mă face sa zâmbesc acum acele gânduri, acele amintiri.
Scriam despre echilibru, dar la fel de importantă este și odihna, nu incerc sa dau o definiție a termenului medical, o fac alții mult mai bine decât mine … Dacă risipești timp, resurse, emoții, pe momente neimportante, atunci cand vei avea nevoie de ele, sigur nu vei face față. Am putea compara cu lacrimile, dacă le risipești doar pe momente de tristețe, nu le vei mai avea atunci cand trebuie să “plângi” de Fericire!

Momentele extraordinare din viața ta, vor veni atunci când ești pregatită să le înțelegi, vor veni în liniște, fără prea mult zgomot și atunci când te aștepți mai puțin. L-am innebunit pe Ștefan cu întrebarea asta “când ești sigur?”… mă rog e din alt domeniu, dar e valabil cam în orice … Răspunsul lui a fost mereu constant “efectiv vei ști”.
Ce-i drept lucrurile unice, cer timp, răbdare, atenție, nu le poți obține oriunde și în compania oricui, ai nevoie sa știi ce sa ceri? și unde să cauți? Să ceri impropriu zis, dar nu te aștepta la minuni acolo unde nu vor exista minuni. Și un mic detaliu ar fi … sa avem maturitatea să înțelegem ceea ce primim, pentru că se mai întâmplă uneori sa fim dezamăgiți de propriile alegeri …

Amprenta ta e cea mai solidă moștenire, nu-ți poate fura nimeni asta și dacă nu ești pregătită să dai tot ce poți atunci când chiar e necesar, vei lăsa doar jumătăți de măsură. Stai linistită oricum vei fi privită distorsionat,  dar oamenii importanți din viața ta te vor privi la adevărata  valoare și cred că merită tot efortul.

Fiecare “lecție”, fiecare încercare, te vor ajuta să deschizi într-o zi o pagină memorabilă și cu siguranță nu te vei putea înșela de unicitatea ei. Avem tendința să anticipăm viitorul tocmai pentru a nu mai suferi, dar blocând lucrurile “rele” să apară vom bloca și lucrurile bune sa pătrundă în viața noastră. Trebuie doar să știm sa alegem … și uneori e important cu cine vorbim despre alegerile noastre.

Fă lucrurile în felul tău, pe cât posibil diferit și nu încerca să mulțumești pe nimeni, la final de zi tu trebuie sa fii mulțumită. Și pe cât posibil deși timpurile o cer nu încerca să răspunzi doar cu ce vor alții să audă, după cum spuneam amprenta ta rămâne unică, trebuie doar să o lași!

Dacă ții cont de cateva elemente vei avea plăcerea să savurezi cafeaua zâmbind în fiecare dimineață! Viața e cu mult mai frumoasă și mai complexă decât putem noi să o descriem în cuvinte!
Poftă bună la cafea! Te iubesc!

Scrisoare către fiica mea…
Draga mea…
ceva diferit … ziua a XVII a
…atunci cand liniștea nu mai e atât de apăsătoare.
Compasiune vs Iertare


Adrian

M-am nascut intr-un orasel mic de provincie, e locul unde am descoperit dragostea fata de natura, fata de porumbei, fata de oameni, e locul care m-a fascinat si locul care mi-a daruit cele mai multe bucurii. Cand uit ca sunt mai bine de 20 si ceva de ani de cand lucrez in IT, ascult jazz, sau Blues-rock ... Impartasesc toate aceste bucurii cu cativa Prieteni, nu foarte multi, pentru ca nu sunt atat de darnic, dar nici foarte zgarcit. Obișnuit să privesc doar in alb si negru, nu cred ca deosebesc prea bine nuantele de gri...si cred ... nici nu ma definesc. Cand mai ramane ceva timp, cred eu ca-mi place sa rasfoiesc cate o carte, as prefera istorice...dar nu e musai si nici nu fac o regula din asta. Cand am ceva de spus despre Columbofilie scriu pe www.aspigeons.ro. In rest imi ocup timpul printre servere si script-uri.

0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *