Știi? am învățat atât de multe lucruri în ultimul timp, încât ai fi surprinsă cât de puține știm, dar nu-ți fie teamă, fiecare are un moment când conștientizează în ce punct al existenței sale se află. Și pe măsură ce învățăm, ne dăm seama cât de puține lucruri știm! Mulți numesc asta experiență, unii lecții de viață, fiecare își alegea definiția care sună mai bine și care-i convine. O să te mire, unele lucruri cărora nu le dai importanță o sa se repete iar și iar, tocmai pentru că nu le dai importanță!
Și atunci apare întrebarea, ce-i drept pertinentă “păi nu e ca la școală?” Probabil că nu, pentru că nu ne-am născut să primim lecții, ne-am născut fiecare cu un scop!
Dumnezeu, Allah, Buddha, s-au cum vrem noi să numim, nu a deschis o școală online pe pământ să ne predea nouă lecții! Mă rog e o discuție mult prea filozofică să o abordăm acum, dar în esență, ar fi împotriva creației ca cineva să te certe, s-au să-ți predea mereu lecții.

 

Bine sau rău, bun sau greșit? Depinde din ce perspectiva privești, ca să știi multe, trebuie sa experimentezi multe. Nimic nu v-a ieși din prima, nici un lucru, dorință, sau cum vrei să numești tu, poate doar din întâmplare, sau noroc. Un lucru ce l-am învățat de la viața e sa nu mă bazez pe noroc! Pentru ca e limitat și de cele mai multe ori îți v-a aduce  doar deziluzii și poate niciodată lucruri concrete. Așa vei învăța din experiențele tale, din greșelile tale, din frământările tale, poate din nopțile tale nedormite. În primul rând trebuie să-ți dai voie să greșești și să nu repeți aceleași lucruri pe care le numești greșeli și care de fapt sunt parte din procesul de creație. Pentru că toți ne-am născut creatori, unii își dau seama de puterea asta magică foarte devreme, unii puțin mai târziu și unii poate de loc.

Bine sau rău, depinde cine încearca sa definească acești termeni, nu încerc sa fac o radiografie a omenirii, dar oamenii au speculat mereu și au denaturat termeni pentru beneficiul propriu. Îmi vin în minte doua exemple, nu știu dacă sunt cele mai potrivite, dar sigur îți vei da seama … Evanghelia după Ioan, Iisus spune “Cel fără de păcat dintre voi să arunce cel dintâi piatra asupra ei.” Deci cu toții greșim sau putem greși. Al doilea exemplu e războiul rasial și indiferent de ce parte te poziționezi vei fi în opoziție. Dar nu vreau să-ți vorbesc despre credința sau atrocități, important e sa nu judeci pe nimeni indiferent de situație și să accepți că oricine poate greși inclusiv tu. Am încredere că vei observa singură că greșeala e parte a învățăturii și parte a creației tale.

Lucrurile făcute de tine sunt cele mai frumoase, pentru că ai investit timp, emoții, vise, de foarte multe ori sacrificii, pentru că lucrurile care durează se creează în timp. Cu toțiii ne temem să nu greșim, dar pierdem esențialul, nu putem face ceva doar din auzite. Nu te poți numi creator, necunoscând procesul creației, nu poți simți viața dacă nu știi cum apare “viața” Dacă nu știi cum miroase o floare, probabil vei reține doar culorile ei, dacă nu vezi cum iese un pui din găoace nu vei simți niciodată acea emoție. Și viața în esența ei înseamnă să trăiești cu emoție fiecare clipă.

Nu pot să-ți dau sfaturi, pentru că acum nici eu nu aș asculta sfaturi fără să le experimentez, fără sa știu dacă mă ajută sau nu mă ajută. Un lucru știu sigur ca îmi voi face timp pentru orice întrebare pe care o vei adresa și voi răspunde cu sinceritate așa cum mă pricep în acel moment. Pentru ca omul cât trăiește învață, nu?

Te iubesc!

Scrisoare către fiica mea…
Draga mea…
ceva diferit … ziua a XVII a
…atunci cand liniștea nu mai e atât de apăsătoare.
Compasiune vs Iertare


Adrian

M-am nascut intr-un orasel mic de provincie, e locul unde am descoperit dragostea fata de natura, fata de porumbei, fata de oameni, e locul care m-a fascinat si locul care mi-a daruit cele mai multe bucurii. Cand uit ca sunt mai bine de 20 si ceva de ani de cand lucrez in IT, ascult jazz, sau Blues-rock ... Impartasesc toate aceste bucurii cu cativa Prieteni, nu foarte multi, pentru ca nu sunt atat de darnic, dar nici foarte zgarcit. Obișnuit să privesc doar in alb si negru, nu cred ca deosebesc prea bine nuantele de gri...si cred ... nici nu ma definesc. Cand mai ramane ceva timp, cred eu ca-mi place sa rasfoiesc cate o carte, as prefera istorice...dar nu e musai si nici nu fac o regula din asta. Cand am ceva de spus despre Columbofilie scriu pe www.aspigeons.ro. In rest imi ocup timpul printre servere si script-uri.

0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *