Da! Empatia e la mare căutare în zilele astea … O mai întalnești doar la medici, câțiva bătrâni … Și la o mână de preoți … cei care au avut credința in suflet nu doar în creier!

Mi-am propus sa scriu atemporal, dar nu pot trece neinfluențat de perioada prin care trecem … și faptul ca trecem printr-o pandemie(COVID-19 -Coronavirus), poate e o oportunitate sa ne dăm seama în ce “mizerie” trăim!

Da am devenit mult prea individualiști, pe principiul “să moară o mie să traiesc eu” … Și zici că bătrânii “scornesc” vorbe doar pentru ei … Noi nu mai credem în nimic, le știm pe toate … Ba mai mult îl băgăm și pe D-zeu în toate mizeriile noastre!

Nu D-zeu e vinovat pentru că noi ne-am batut joc de sistemul sanitar mai bine de treizeci de ani! … Am votat ca oile pentru o pungă de făină și o galeată de plastic! Bun știm cu toții că s-a furat … nu ne mai întoarcem în trecut! Acum dacă tot e pandemie, trebuie să avem grijă de bunul cel mai de preț … de medici, asistente, infirmiere, brancardieri … Sistemul sanitar în general, pentru că ei ne mai pot ajuta dacă dăm de necaz! Bun! …ai sa spui că au furat și medicii… tot ce se poate, dar tot noi suntem vinovați! Noi suntem vinovați că nu ne implicăm și acceptăm toate mizeriile!

Văd oameni în puncte cheie care din neștiință sau din prostie?! trimit la moarte sigură oameni care ar putea ajuta milioane de oameni! Probabil ne merităm soarta! … o să zicem și noi mulțumesc cănd ne vor trimite la “taiere” … Așa ca oile… Lăsați medicii să-și facă treaba! Dați-le măști, halate și tot ce le trebuie! Pe vreme de criză nu vorbești despre bani, vorbești despre vieți omenești! Pe vreme de criză pui oameni instruiți să conducă! nu “papagali” care nu știu să citească de pe o foaie!  Oamenii neinstruiți posibil să aibe intenții bune … dar din neștiinta să trimită sau să ne trimită la moarte sigură …

Și nu e valabil doar pentru medici … armata, polițiști, jandarmi, pompieri … toți cei care ar trebui sa ne protejeze pe timp de criză! Aveti grijă de ei!

Învățământul?! L-ați facut praf și pe ăla! A-ți avut masă de manevră mai bine de treizeci de ani … doar că acum se întorc toate împotriva voastră … Să aveți medici buni, vă trebuie școli bune, profesori buni! … Ingineri … pentru a face infrastructuri … șosele, spitale, școli … oameni pregătiți … nu doar votanți! Pe timp de criză nu bați din poartă în poartă să cauți soluții! Investești cu mult înainte în oameni … Investesti în oameni bine pregătiți care pot prevedea asta! Oameni care pot veni cu soluții pe timp de criză! Până acum a-ți investit în oameni care mint frumos!

În loc să fi facut terenuri de fotbal în pantă din fonduri Europene, nu era mai bine să introduceți internet în fiecare casă? … Acum vă plângeți … Copiii la sat nu au condiții pentru a învăța la distață?! … Asta din incompetența voastră și din delăsarea noastră! … Ne plac cuvintele frumoase, doar atăt! din patru in patru ani ne place să fim mințiți frumos! Nu te-ar fi ajutat oameni informați … pentru că tu nu ai mai fi putut fura! … Pentru tine, pentru partid, pentru rubedeniile tale … Nu ți-ai mai permite să mergi in vacanțe exotice! … ar fi trebuit să muncești pentru oamenii care te-au votat din inerție! Și nu vorbesc de un singur partid, toți fac la fel! Pentru ca nu le pasă!

Dacă ne-am gândi o singură secundă  … și nu doar la noi … Deja pămăntul ne arată căt de mult ne-am bătut joc  … Pe orice am pus măna … am distrus … E o oportunitate să ne revenim din egoismul nostru si să apreciem și locurile unde trăim și oamenii cu care convețuim! Cred ca e o oportunitate să aratăm că mai simțim ceva … că am putea să ne gandim și la aproapele nostru! Că am putea să ne protejăm copiii, parințiii, buniciii … până nu e prea târziu! Cred că e timpul să învățam să traim în comunitate! Și să ne respectăm reciproc! Am fost prea mult timp egoiști … este cazul să mai exersăm și altceva!

Vorba unui om deosebit! “Spalați-vă pe mâini și nu pe creier!”

17.Ziua a XVII a - Doar Eu!
Categories: Doar Eu

Adrian

M-am nascut intr-un orasel mic de provincie, e locul unde am descoperit dragostea fata de natura, fata de porumbei, fata de oameni, e locul care m-a fascinat si locul care mi-a daruit cele mai multe bucurii. Cand uit ca sunt mai bine de 20 si ceva de ani de cand lucrez in IT, ascult jazz, sau Blues-rock ... Impartasesc toate aceste bucurii cu cativa Prieteni, nu foarte multi, pentru ca nu sunt atat de darnic, dar nici foarte zgarcit. Obișnuit să privesc doar in alb si negru, nu cred ca deosebesc prea bine nuantele de gri...si cred ... nici nu ma definesc. Cand mai ramane ceva timp, cred eu ca-mi place sa rasfoiesc cate o carte, as prefera istorice...dar nu e musai si nici nu fac o regula din asta. Cand am ceva de spus despre Columbofilie scriu pe www.aspigeons.ro. In rest imi ocup timpul printre servere si script-uri.

0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *