“Un pic de durere te face profund,
Mai multă durere te-afundă prea mult.” – Dreapta masura, Mina Ianovici
Când toate lucrurile par să meargă perfect nu ai timp decât să te bucuri, o fugă continuă după adrenalina … Mai mult și mai bine … cu toate astea cele mai clare lecții de viață nu le înveți cu zambetul pe buze. Lucrurile frumoase vin când te aștepți mai puțin, fără să “rătăcești” după ele, ajung la tine prin cele mai nebănuite căi.

Vei primi ce ai “sădit” de mult în tine, altfel nu vei putea aprecia?! Vin și pleacă, se vor duce la fel cum a venit, sau vor rămâne? Cine stie? … atunci când te aștepți mai puțin, vei primi cel mai mult ! Să alergi după lucruri? Creează un cadru propice … și vor veni atunci când le va veni timpul, mă rog asta nu înseamnă că trebuie să stai cu “mâinile în sân” … Un sfat mai mult decât util primit de la unul din oamenii deosebiți pe care am avut prilejul să-i cunosc, suna ceva de genul … “Oferă cu toata ființă ta, fără urma de teamă! Oferă lucrurile pe care ai vrea să le primești … Teama te limitează, iar lucrurile importante din viața ta vor veni sau vor rămâne atunci când le înțelegi pe deplin!  “.

Exista o tendință uneori ușor eronată de a compara stări, indivizi, venim cu definitii care uneori ni se par extrem de clare pentru noi! Atât timp cât fiecare individ e unic și stările fiecarui individ sunt unice. Oferă atât cât poate oferi, sau se pricepe să ofere … Bun simț, empatie, compasiune, sprijin, iubire, iertare! Nu este nicăieri în lume un manual unde sunt definiți termeni concreți. Fiecare oferă dupa pricepere, după obișnuință, moștenire … E un contrast, suntem de acord că fiecare individ e unic și ne bucurăm ca nu suntem toți la fel, dar avem tendința să cerem unele lucruri să fie liniare! Echilibrul vine din acceptare, putem accepta să ascultăm și alte variante … Atunci cand acceptam să ascultam, sau împărtășim propriile valori … Sănătoase sau nu? Nu e  nimeni obligat să asculte convingerile noastre, să împărtășească, sau să facă compromisuri în ceea ce ne privește … Folosind forța nu faci altceva decât să “ștergi” toată partea de cunoastere, nu poți “obliga” pe nimeni să-ți împărtășească ideile, cum de altfel nimeni, dar absolut nimeni nu te poate obliga să-i duci crezul mai departe!

Consider ca experimentând toate formele de iubire, abia atunci poți oferi echilibrat și tot atunci poți înțelege și primi ceea ce meriți! Viața însăși e formată din iubire și iertare! Dacă ștergi iertarea, atunci te vei considera perfect! Daca ștergi iubirea nu poți construi nimic! Iertarea nu se refera că poți greși oricând si oricum, puține lucruri nu le poți schimba pe lumea asta si unul din ele este moartea! Nu ai puterea să ierți si să-ți ceri iertare, nu vei avea nici puterea să iubești. Viața înseamnă dans și puterea ta de a te sincroniza, echilibrul vine atunci cand nu oferi “balansat” și ceea ce primești se sincronizează cu ceea ce oferi. Nimic nu este perfect din prima, dar sunt o gramadă de lucruri pe care le poți duce la superlativ și toate țin de tine, de dorința ta, de motivația ta, de felul cum alegi si când alegi!

Unele lucruri trebuie să le practici și cel mai frumos mod de a le învață este sa începi cu tine … Și acceptare și empatie și compasiune si bun simt si iubire și iertare și critica atunci cand e cazul! Poți cere sau astepta lucruri atunci când le înțelegi și le-ai experimentat, altfel doar aștepți … Sincronizarea se învață exersând, altfel dacă ai asteptari ca cineva sa se nască învațat?… Vei ramâne doar cu așteptarea, sau vei aștepta suferind! Nimeni nu s-a născut învățat, toți avem plusuri și minusuri, depinde de noi câtă răbdare avem să descoperim! Cine te va aprecia, o sa fie mereu lângă tine, defectele tale o sa le ducă la rang de calitati!

Abia când poți privi obiectiv si dezinteresat, poți începe orice și oricând, până atunci îți vei face așteptări și vei invata că nimic nu e mai dureros decât așteptările! Știu! vei avea o mie de temeri și vei căuta o mie de motive să nu treci prin lecții, pentru ca lecțiile sunt mereu dureroase, dar uiți un lucru … Fără lecții vei ramane fără “cunoaștere”! Posibil sa fie fantastic doar cu “lapte” și “miere”, dar in opinia mea nu vei învăța nimic! Și în primul rand sa apreciezi! Căutăm fraze întortocheate să definim lucruri simple, pentru ca e extrem de simplu sa cerem și să nu oferim nimic! E mai simplu sa cerem totul și sa nu oferim nimic! Echilibrul vine din reciprocitate, cănd vei învăța să asculți si să fii ascultat, cănd vei învăța să oferi și să primesti! Abia atunci nu va mai trebui să ceri nimic, pentru că vei avea “totul”! Și oricât de mult te-ai strădui poți pierde “totul” intr-o secundă … și oricât de mult ai “alerga” nu ai nevoie de “nimic” pentru a fi fericit/ă, trebuie doar să nu te “pierzi” pe tine!

12.Ziua a XII a - Doar Eu!

 

 

 

 

Categories: Doar Eu

Adrian

M-am nascut intr-un orasel mic de provincie, e locul unde am descoperit dragostea fata de natura, fata de porumbei, fata de oameni, e locul care m-a fascinat si locul care mi-a daruit cele mai multe bucurii. Cand uit ca sunt mai bine de 20 si ceva de ani de cand lucrez in IT, ascult jazz, sau Blues-rock ... Impartasesc toate aceste bucurii cu cativa Prieteni, nu foarte multi, pentru ca nu sunt atat de darnic, dar nici foarte zgarcit. Obișnuit să privesc doar in alb si negru, nu cred ca deosebesc prea bine nuantele de gri...si cred ... nici nu ma definesc. Cand mai ramane ceva timp, cred eu ca-mi place sa rasfoiesc cate o carte, as prefera istorice...dar nu e musai si nici nu fac o regula din asta. Cand am ceva de spus despre Columbofilie scriu pe www.aspigeons.ro. In rest imi ocup timpul printre servere si script-uri.

0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *