Este destul de clar, poti vorbi doar despre lucrurile experimentate! Doar citind? Posibil sa intelegi? dar de cele mai multe ori esti pe langa … Indiferent de relatii, daca nu exista reciprocitate, daca nu exista chimia aia pe lucruri comune? Nu va rezista in timp! Atat timp cat unul din parteneri cauta suprematia? Acea relatie va avea o durata de “viata” limitata!

Dl. Radu explica destul de frumos dezvoltarea armonioasa … “Coboara-te la nivelul lui si urca-l la nivelul tau” … Stiam si eu asta, dar imi plac oamenii care iti inteleg ideile fara a face un efort prea mare sa te inteleaga … Daca nu te dezvolti armonios, apar dezechilibre, inclusiv in relatii! Toti avem plusuri si minusuri, depinde de noi pana unde avem rabdare sa construim impreuna si cat si pana unde punem in practica acceptarea! Nu poti transpune matematica in orice, poti dar pana la un punct!

Natura nu se bazeaza doar pe matematica si de cele mai multe ori matematica nu are nici o legatura cu natura! Daca cauti doar cantitate? Da, poti folosi matematica din plin! Emotiile le traiesti, multe din ele nici nu le poti explica in cuvinte! E posibil ca totul să fie scris stiinţific, dar nu ar avea sens, e ca şi cum ai descrie o simfonie de Beethoven ca o variaţie între presiunile de undă. Cum s-ar descrie senzaţia unui sărut sau “te iubesc” al unui copil?” – Albert Einstein

Poti vorbi despre emotii doar atunci cand le ai! Altfel doar citind, poti sa ai toate “sferele” din lume … Ca e posibil sa treaca sferele pe langa tine … Experienta de viata o poti intregi si prin cunoastere! Dar doar citind? Posibil sa fii doar un teoretician bun! Piramida lui Maslow iti vorbeste despre o dezvoltare armonioasa, dar linia de demarcatie e foarte subtire, poti avea totul si in secunda urmatoare sa nu ai nimic. Da, e bine sa ai langa tine doar oameni care cred in lucrurile in care crezi si tu! Si e un obicei bun sa nu-ti negociezi Principiile! Si toate pleaca de la lucrurile primare! In primul rand Iubirea si iertarea pentru ca ele guverneaza viata … Un om pe care nu il poti respecta, nu vei putea construi nimic cu el! Decat pentru o foarte scurta perioada!

Iubire, iertare, respect, empatie … Daca nu poti trai armonios, nu vei putea dezvolta nimic … Un om inteligent, nu are nevoie de minciuna pentru a se justifica, are argumente la orice pentru orice! Posibil la un moment dat cand doi oameni cu aceleasi sechele convietuiesc … cand unul din ei se vindeca, e posibil sa paraseasca “barca”! Da uneori “vindecarea” sau cel care te vindeca poate fi privit ca sursa “raului”! Dar e bine si frumos sa nu uiti pe unde ai trecut! Indiferent daca sunt lectii sau binecuvantari, toate fac parte din procesul de invatare! Inveti din ambele! Uneori lucruri mult mai utile din lectii! Cu siguranta lectiile invatate nu le mai repeti, altfel D-zeu ti le tot repeta pana le inveti, sau Univers sau cum vreti sa-i spuneti!

Asa ca poti citi de dimineata pana seara din Kant, poti sa vorbesti zile in sir despre sfere, dar macar odata in viata ta te visezi la Vama Veche incercand sa traiesti liber, fara limite si legi inpuse! Nu cred ca are sens sa faceti teste grila despre cum trebuie sa fie cineva, un om il alegi cu inima nu doar cu mintea, daca incerci sa faci doar calcule matematice, posibil ca timpul sa se plictiseasca sa tot imparta!

“Da-mi un punct de sprijin, si rastorn pamantul!” … nu vorbeste despre putere, vorbeste despre motivatie, orice om motivat poate rasturna “muntii” … In Columbofilie e un proverb “Forma bate rangul!”, consider ca oricine poate fi motivat si la fel oricine se poate plictisi la un moment dat! Depinde doar de noi cat suntem de capabili sa folosim acceptarea si bunul simt! Cineva care va dori sa construiasca langa tine, va accepta in orice conditii! Cine nu va dori asta? Poti sa-i oferi toate conditiile ca intr-un final tot va pleca!

Da! Am uitat sa vorbesc despre patrate?! Ne invartim in cerc, desenand patrate, considerand ca sferele se deseneaza singure … Sferele suntem noi! Si ceea ce investim in noi! Iubirea vorbeste despre tine, la fel si iertarea, vorbeste despre cat poti oferi tu! Cui? Depinde de tine! Depinde cu cine iti imparti timpul!

Categories: Doar Eu

Adrian

M-am nascut intr-un orasel mic de provincie, e locul unde am descoperit dragostea fata de natura, fata de porumbei, fata de oameni, e locul care m-a fascinat si locul care mi-a daruit cele mai multe bucurii. Cand uit ca sunt mai bine de 20 si ceva de ani de cand lucrez in IT, ascult jazz, sau Blues-rock ... Impartasesc toate aceste bucurii cu cativa Prieteni, nu foarte multi, pentru ca nu sunt atat de darnic, dar nici foarte zgarcit. Obișnuit să privesc doar in alb si negru, nu cred ca deosebesc prea bine nuantele de gri...si cred ... nici nu ma definesc. Cand mai ramane ceva timp, cred eu ca-mi place sa rasfoiesc cate o carte, as prefera istorice...dar nu e musai si nici nu fac o regula din asta. Cand am ceva de spus despre Columbofilie scriu pe www.aspigeons.ro. In rest imi ocup timpul printre servere si script-uri.

0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *