Cand esti in pana de idei, cauti inspiratia in cele mai inedite moduri si ca un facut … si raspunsurile vin in cele mai inedite moduri! Unele persoane sunt menite sa-ti schimbe perspective si viziuni intr-un mod neasteptat, fara a avea initial nici cea mai vaga idee ca s-ar putea intampla asta … Desi daca stau sa ma gandesc orice interactiune iti aduce un plus, indiferent de persoana cu care interactionezi! Si indiferent cum o consideri … binecuvantare sau lectie! Se intampla la fel, ai de invatat din ambele variante! … uneori cea mai dura lectie, poate fi cheia spre multe raspunsuri!

De multe ori suntem lipsiti de rabdare si am dori sa aflam toate raspunsurile pe loc! Poate si din neincredere, poate si din comoditate. Lucrurile durabile se fac prin sacrificiu! De asta de multe ori din frica am face orice sa nu suferim … Dar in timp inveti ca e de ajuns odata sa te ridici … dupa vei putea mereu sa faci asta! Trebuie doar sa ai rabdare! Si odata ce incepi sa inveti sa te ridici, vei observa ca timpul de suferinta se scurteaza considerabil! E dureros sa te lupti cu demonii tai … cu frici, cu neputinte, cu nu pot … dar odata ce incepi sa inveti sa domini aceste frici, sa gasesti raspunsuri, sa privesti detasat … Odata ce inveti ca e dureros sa te minti … Totul devine mult mai simplu!

Multi considera ca o lectie deja invata nu se mai repeta! Nimic mai fals…. Se repeta atat timp cat e necesar … Imi vine in minte o intamplare care s-a petrecut acum foarte mult timp. Ca orice tanar eram atras de mirajul strainatatii, am vorbit cu un cunoscut si dupa n planuri si o gramada de vise, am ajuns in tara cu pricina(nu cred ca are importanta numele tarii). Ajuns la destinatie si din varii motive nu m-am intalnit cu persoana in cauza. Pe timpul ala nu existau telefoane mobile, sau erau foarte rare … si asta ar putea fi un motiv obiectiv. In fine am facut rost de o harta de la o benzinarie, am ales prima localitate mai apropiata si fiindca se insera am pornit la drum. Stiu ca primii km aveam un singur gand … sa nu raman pe loc! De multe ori tineretea iti da o putere inconstienta si nici nu realizezi prin ce pericole poti trece!

Mergeam de cateva ore bune, se inoptase de-a binelea, nu simteam foamea, nu simteam frigul nu simteam greutatea gentii, aveam un singur gand … sa nu renunt! Ma simteam atat de singur si atat de lipsit de noroc incat nici nu remarcasem ca intrasem in primul sat! Sat impropriu spus … toate curtile erau luminate … Nu aveai cum sa nu remarci ordinea … si observasem ca mai toti aveau piscina … si piscina era si luminata. Paream un personaj intr-o poveste, stelele, curtile luminate, gazonul tuns perfect, case si vile vazute doar in reviste … parea ireal … Atunci mi-am dat seama cat sunt de norocos sa pot vedea toate astea! Multi “acasa” in Romania posibil sa fi avut ocazia sa le vada doar la televizor … poate au avut ocazia?! Ma simteam atat de norocos ca pot vedea acele frumuseti incat imi curgeau lacrimile fara sa vreau!

Nu mai simteam suparare, nu ma mai simteam parasit de noroc, devenisem doar curios … Am ajuns in centrul localitatii si m-am asezat pe o banca in fata unui magazin, obosela isi spunea cuvantul si am adormit. In zori m-a trezit proprietarul magazinului si jumatate in engleza … jumatate in limba lui m-a intrebat daca am nevoie de ceva. Trezit din somn, buimacit, incercam sa derulez repede ce se intamplase seara … Dupa semne imi dadeam seama ca isi face griji … Jumatate in Romana … jumatate in engleza … incerc sa leg un dialog, dau sa scot dictionarul din geanta … proprietarul magazinului imi face semn sa il urmez si in timp ce vorbea inteleg doar “your friend”! Ce “your friend” Prietene? Prietenii mei sunt foarte departe … tocmai in Romania, cred ca nici nu ai auzit de tara asta?! Intra in magazin se duce langa tejghea, ridica receptorul de la telefon, formeaza numarul si incepe sa vorbeasca in limba lui!

Dupa cateva minute simt o mana pe umarul meu si in cea mai pura limba romana aud … “Prietene ti-e foame? Esti obosit?”. Ma simteam cel mai norocos om din lume! Locurile alea aveau sa-mi schimbe perceptia si despre straini si despre oameni! Si de fiecare data cand imi amintesc acele vremuri simt o mare bucurie! O bucurie imensa ca am putut intalni si altfel de oameni! De la agonie la extaz in doar cateva ore … Dupa ceva timp cand incepusem sa invat “limba” povesteam amuzati toti trei despre prima mea zi … Eu incercand sa explic ca am ajuns intamplator acolo … Si Proprietarul magazinului … “Limba asta ciudata am auzit la un Prieten de-al tau, vine aici in magazin si suna in tara lui …” … Cat de norocos am fost atunci ca nu exista telefon mobil … Sau nu atat de multe ca astazi ….

10.Ziua a X a - Doar Eu!
Categories: Doar Eu

Adrian

M-am nascut intr-un orasel mic de provincie, e locul unde am descoperit dragostea fata de natura, fata de porumbei, fata de oameni, e locul care m-a fascinat si locul care mi-a daruit cele mai multe bucurii. Cand uit ca sunt mai bine de 20 si ceva de ani de cand lucrez in IT, ascult jazz, sau Blues-rock ... Impartasesc toate aceste bucurii cu cativa Prieteni, nu foarte multi, pentru ca nu sunt atat de darnic, dar nici foarte zgarcit. Obișnuit să privesc doar in alb si negru, nu cred ca deosebesc prea bine nuantele de gri...si cred ... nici nu ma definesc. Cand mai ramane ceva timp, cred eu ca-mi place sa rasfoiesc cate o carte, as prefera istorice...dar nu e musai si nici nu fac o regula din asta. Cand am ceva de spus despre Columbofilie scriu pe www.aspigeons.ro. In rest imi ocup timpul printre servere si script-uri.

0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *