“Ieşi în întâmpinarea celui ce te evită, dăruieşte celui care nu-ţi cere, iubeşte-l pe cel care te respinge.” -Vladimir Ghika

Am glumit … cred ca vom scrie putin si de Doru si da dupa cum spuneam “…probabil daca nu ar fi existat, cu siguranta noi cei din jurul lui l-am fi inventat…”. Dorinta lui de a preda bunul simt altfel e uneori comica, nu faptul cum reactioneaza el, surpriza care o au cei exclusi din lista lui de prieteni si reactia lor e uneori halucinanta … as folosi emoticoane dar sigur Doris ma va sanctiona, deci nu pot decat sa ma amuz in tacere :).

Si vorba lui “daca am putea bloca unele persoane si in viata reala, tare fericiti am fi”, chiar daca rezonam pe mai multe domenii, eu nu simt nevoia sa sanctionez pe nimeni, se autoexclud singuri, de multe ori Doru ma si avertizeaza “Ce urãri îti iei de la unii!“, dar bag de seama ca tot nu-l ascult, pana la urma valoarea ta e data si de valoarea adversarilor, nu ca as considera ca am … Nu poti fi iubit de toata lumea :).

Cred ca sunt mai bine de 30 de ani, purtam un dialog cu unul din oamenii care mi-au predat Columbofilia si nu numai atat …
– Auzi … nu obosesti sa saluti pe toata lumea?
– “De ce spui asta?”
– Pai cred ca am salutat mai bine de 50 de oameni impreuna …
– “Pe multi îi cunosti si tu … si nu cred ca sunt 50 de oameni”.
– “Tu pe cine saluti?”
– Pai… vecinii de pe strada mea, oamenii care îi cunosc in general…
– “Ai salutat si pe vecinii mei, împreuna cu mine … schiteaza un zambet … si noi stam la multe strazi diferenta unul de celalalt …”.
– Da, dar îi cunosc si pe ei, vin in fiecare zi la tine, dau să sa replic eu, cunosc pe toata lumea de pe strada aia …
– “Si tu saluti la fel, poate nu 50, dar ai salutat si tu destui …” ma bate prieteneste pe umar … si simt caldura lui parinteasca “te respecti pe tine, in primul rand…”
Frumoase timpuri, dar cum vorbeam si cu Doru alti oameni, alt aluat, nu spun ca acum nu mai sunt, mai intalnesti obiceiurle astea cand treci prin sate, mai nou pentru mine si in “comunitatile de ciclisti”, te saluti, intrebi daca are nevoie de ceva sau esti intrebat, inseamna mult un “Buna ziua”. “esti bine”, “ai nevoie de ceva”, lucruri simple “Adevarata frumusete izvoraste din sublim si simplitate.” – Voltaire.

Pentru cine nu “simte” toate astea si se afla pe lista lui Doru … zboara la propriu 🙂 … el are rabdare, da detalii, etc 🙂 … da bun pedagog, eu nu am rabdarea lui. ignor efectiv chiar daca nu blochez pe nimeni, las dialogul deschis pentru oricine 🙂 dar ca si el tinem la unele lucruri ca la “ochii din cap” 🙂 (Doris sa stii ca nu voi folosi emoticoane decat aici 🙂 … ma refer aici pe blog! da? ).

Probabil toti tinem la principiile de baza: intelegere, empatie, toleranta, bun simt, sinceritate, iertare, dragoste, iubire… ma rog aia care le inteleg, da … dupa cum ziceam Doru are rabdare si sanctioneaza pe oricine se abate de la principiile sale, ma rog pe aia care pretind ca vor sa-i fie prieteni. Fiecare are felul lui, eu o zic transant; nu am o problema cu asta si o repet pana intelege, sau se plictiseste si pleaca 🙂 … nu simt nevoia sa schimb pe nimeni, doar atentionez ca se afla langa persoana nepotrivita, daca nu impartasim aceleasi principii ce sens are sa ne incurcam reciproc.

Unii se simt atat de jigniti dupa ce îi ajutati, incat uita sa si multumeasca, pleaca pur si simplu, normal daca nu ai ajutat in viata ta pe nimeni cum sa simti toate astea? 🙂 unii mai sunt si mustruluiti dupa ce ajuta, dar eu nu am atata rabdare ca si Vio sa tac, îti spun ce trebuie sa auzi, nu ce vrei tu sa auzi.

Nu am atata rabdare. Si Vio si Doru sunt oameni rabdatori, dar eu îti pot raspunde la “Buna ziua”, te pot ajuta, te pot întreba daca ai nevoie de ceva si cu siguranta îti urez toate cele bune cand îti iei zborul. Eu nu îti spun ca gresesti, avem doar principii diferite, asta îti spune si Doru cand te “zboara” din lista lui … apropo Doru nu zboara 🙂 si nici eu nu simt nevoia si nici nu ne apucam – nu suntem avioane, eventual porumbeii nostri vor zbura pentru noi. SI nu în ultimul rand am curajul sa recunosc atunci cand gresesc, daca gresesc.

La fel si cu loialitatea, simti nevoia sa duci mai departe munca unui om care ti-a oferit ce multi altii nici macar nu visau, nu e vorba de open mind e vorba despre principii. Si vorba lui Stefan “da-mi un punct de sprijin si rastorn pamantul”, da o pot lua oricand de la capat, pot oricand face ceva nou pe baza a celor cateva principii vechi. Pentru ca am invatat de la cativa oameni simpli, cateva principii ce ar bate oricand cunoasterea mea de dupa.

 

Categories: Doar Eu

Adrian

M-am nascut intr-un orasel mic de provincie, e locul unde am descoperit dragostea fata de natura, fata de porumbei, fata de oameni, e locul care m-a fascinat si locul care mi-a daruit cele mai multe bucurii. Cand uit ca sunt mai bine de 20 si ceva de ani de cand lucrez in IT, ascult jazz, sau Blues-rock ... Impartasesc toate aceste bucurii cu cativa Prieteni, nu foarte multi, pentru ca nu sunt atat de darnic, dar nici foarte zgarcit. Obișnuit să privesc doar in alb si negru, nu cred ca deosebesc prea bine nuantele de gri...si cred ... nici nu ma definesc. Cand mai ramane ceva timp, cred eu ca-mi place sa rasfoiesc cate o carte, as prefera istorice...dar nu e musai si nici nu fac o regula din asta. Cand am ceva de spus despre Columbofilie scriu pe www.aspigeons.ro. In rest imi ocup timpul printre servere si script-uri.

0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *