“La curtea ta as fi o “fiara”, o jucarie pentru prosti.
În mintea lor sunt o podoaba, pe care tu n-ai s-o cunosti…”

Stii? iti scriam despre oamenii minunati din viata ta cu care vei putea rezona, cum vei afla cine sunt? Astazi nu mi-am propus sa vorbesc despre porumbei si Columbofili, as fi schimbat si titlul “Importanta cuvantului dat”… dar la fel nu mi-am propus sa dau lectii nimanui, ce sens are sa dau exemple concrete? daca cineva poate sa invete din cele cateva lucruri care le scriu e bine si ma bucura!

Cu toate ca mi-as fi propus altceva, dar ideile mele ar fi explicat realitatea care se rasfrange in orice, citeam o gluma zilele trecute, “Ăștia care râdeți de Vaslui, voi va dati seama ca România e Vasluiul Europei?!?”, da sunt semne ca uneori ne indreptam spre dictatura si totalitarism, dar nu mi-am propus sa vorbesc despre politica, nici macar cea Columbofila! Fiecare e liber sa aleaga ceea ce îl defineste si sa se indrepte spre lucrurile care il reprezinta.

Cred ca sunt mai bine de 20 de ani de cand îl cunosc, or fi 28, poate mai bine, nu are relevanta, pe atunci era unul dintre cei mai buni în ceea ce facea! În Columbofilie un pas înainte ar fi porumbeii cu care pleci la “drum”, calitatea materialului genetic îti poate face “viata” mult mai usoara. As fi dat orice sa obtin cativa pui de la omul ala, dar mai tarziu in timp mi-am dat seama ca sfaturile lui sunt mult mai valoroase. Conjunctura a facut sa ne intersectam. Îmi promitea lucruri, dar trebuia si eu la randul meu sa ma tin de anumite promisiuni. Sincer acum nu as mai avea “puterea” sa fac tot ce faceam atunci, eram mult prea incisiv si mult prea incapatanat, am refuzat favoruri, am refuzat oportunitati si la final asa cum mi-a promis s-a realizat tot. Am avut noroc, mi-am tinut promisiunea fata de el si m-am ales cu un Prieten, mi-a oferit o directie, toata aceasta perioada mica/mare de timp, fiecare cum vrea sa o interpreteze a fost pecetluita doar pe promisiuni onorate pe baza de cuvant. Un om care nu mi-a intors niciodata spatele si a ales mereu sa nu-mi spuna ceea ce vreau eu sa aud, a ales sa fie obiectiv indiferent cat de incomoda era situatia.

Am avut timp în cei 28 de ani sa vad traiectoria acestui om, am vazut cum unii oameni vroiau sa-i devina neaparat prieteni, am vazut cum unii profitau de el, am vazut cum unii ar fi construit statui pentru el ca a doua zi sa le darame, am vazut oameni care îi multumeau si oameni care îl injurau, am avut de învatat de la toti, de la cei profitori cum sa ma feresc de ei si de la cei cu bun simt, sa iau lectii.

Uneori reactionam si îi reprosam cum poate fi atat de orb, dar îmi dadeam seama ca mare parte din lucrurile care le stiu sunt si de la el si ma temperam, îmi dadeam seama ca nimic nu-l poate abate din drumul lui, putea sa-i ia tot, dar nu-i putea lua pasiunea si lucrurile în care credea.

M-a invatat un lucru care nu trebuia scris in cuvinte, sa pretuiesc “lucrurile” care nu pot fi cumparate, dar care sunt rare si nu le poate oferi oricine, daca ai norocul sa le obtii sa le oferi cu aceeasi marinimie oamenilor care merita!

Nici nu mai stiu ce mi-a fost? Prieten, frate sau mentor? Stiu ca am participat amandoi la proiecte in care credeam la fel cu tarie, au fost si locuri unde am întrebat amandoi cu aceeasi masura pana ne-am asigurat ca vedem aceleasi “lucruri”, stiu un singur lucru ca nu-i voi “întoarce spatele”! De ce? Pentru ca el nu a facut-o niciodata! Nici cand era odihnit, nici cand era obosit, nici cand era sanatos, nici cand era bolnav! Ca nu mi-a spus mereu ce vreau sa aud? M-a ajutat mai mult decat mi-ar fi oferit cadouri 🙂 . Cand vei gasi astfel de oameni sa tii la ei ca la ochii din cap!

Pentru cei care au fost ajutati de acest Om si acum au uitat!? si m-ai mult lovesc gratuit … nu le doresc nimic! ma bucur ca am intalnit si ca ei, sa pot invata! sa invat sa nu fiu niciodata asa!

Tu esti tânără, ai timp sa înveti toate astea, dar fugi din locuri si grupuri care nu te reprezinta, chiar daca nu faci la fel la început pe urma devine un mod de viata si pentru tine, fii oricum, fii asa cum îti propui, dar ai grija de un singur lucru, oglina la care te uiti seara sa nu se sparga din cauza presiunii pe care o ai în priviri, atunci ai sa vezi ca nu mai ai nevoie de rabdarea pe care o amintea Vio, vei face lucrurile nativ, nu vei obosi atunci cand vei face lucrurile in care crezi! Astfel de oameni m-au invatat ca nu vei obosi niciodata daca faci ceea ce te reprezinta!

Categories: Doar Eu

Adrian

M-am nascut intr-un orasel mic de provincie, e locul unde am descoperit dragostea fata de natura, fata de porumbei, fata de oameni, e locul care m-a fascinat si locul care mi-a daruit cele mai multe bucurii. Cand uit ca sunt mai bine de 20 si ceva de ani de cand lucrez in IT, ascult jazz, sau Blues-rock ... Impartasesc toate aceste bucurii cu cativa Prieteni, nu foarte multi, pentru ca nu sunt atat de darnic, dar nici foarte zgarcit. Obișnuit să privesc doar in alb si negru, nu cred ca deosebesc prea bine nuantele de gri...si cred ... nici nu ma definesc. Cand mai ramane ceva timp, cred eu ca-mi place sa rasfoiesc cate o carte, as prefera istorice...dar nu e musai si nici nu fac o regula din asta. Cand am ceva de spus despre Columbofilie scriu pe www.aspigeons.ro. In rest imi ocup timpul printre servere si script-uri.

0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *