Cu totii avem noi inceputuri in viata, uneori dupa situatii neplacute, uneori experimentand situatii unice, uneori voit sau poate nevoit, cu totii experimentam asta! Sunt momente in viata cand consideri ca tie nu ti se poate intampla! Si uneori te rogi cu atata inversunare considerand ca poate poate ai norocul sa nu ti se intample! Tocmai tie! In momentele alea te simti cel mai vulnerabil, poate ca o frunza in vant! Si daca unele lucruri le inveti mecanic si le practici cu “ochii inchisi”, unele lucruri par imposibil de realizat si chiar daca au o rezolvare simpla?! Frica de a experimenta lucruri noi si uneori convingerile noastre sunt bariere greu de trecut! In punctul ala te legi de orice si cate promisiuni nu iti faci?! Faci liste intregi cu ce trebuie sa faci si cu ce nu trebuie sa faci! Cauti prin “cufarul” de amintiri, cauti mesaje care poate poate te ajuta, dar inveti ca fiecare lucru e unic! Cred ca cel mai important pentru tine in momentele alea … e sa lasi schimbarea sa se produca! Sa te debarasezi de toate convingerile tale si sa scapi de “nu pot”!

Evident sunt si lucruri pe care nu le poti face, sau lucruri pe care nu poti sa le faci singur/a! Nu ma refer la lucruri care nu tin de tine sau nerealizabile! Uneori dupa pierderea unei persoane ne gandim cat de pagubiti suntem?  Da! Fiecare persoana e unica! Nu o putem inlocui! Dar dupa fiecare interactiune … ne imbogatim … Devenim cu mult mai bogati … nu putem inlocui pe nimeni, dar putem experimenta lucruri noi! Cu siguranta vom fi cu mult mai “bogati”! Si fiecare interactiune ne poate aduce o “lectie” sau o “binecuvantare”, important e sa incercam! Observi ca multe lucruri invatate nu ti se mai aplica! Si ca multe lucruri pe care le stiai si nu le dadeai importanta pot capata o alta dimensiune! Situatiile de criza pot spune multe lucruri despre tine si abia in punctul ala te cunosti cel mai bine! Asa ca … singur/a in tacere incepi sa vezi ce ti se aplica?! În acel punct al existentei tale! Daca ai avut neinspiratia sa te minti in trecut? Acum e cazul sa deschizi bine ochii si sa vezi concret spre ce te indrepti! Astfel observi ca rani pe care le credeai vindecate se deschid  fara sa vrei! Si fara sa-ti dai seama! Si tot la fel observi ca “vindecarea” vine prin cele mai nebanuite cai. Important e sa vrei sa observi, sa inveti si sa-ti deschizi inima si mintea spre nou! Care poate? nu inseamna neaparat nou, dar iti poate deschide cele mai nebanuite cai!

Cele mai importante doua lectii din Columbofilie si atunci cand le-am auzit mi se pareau oarecum bizare?! Am invatat ca: “Mereu o iei de la capat!” si “Natura nu o poti imblanzi, dar o poti folosi in favoarea ta!”. Asa e si in viata! Si inveti ca din liniste cu rabdare si atunci cand poti iubi dezinteresat, poti reusi lucruri ce uneori mintea nu le putea concepe! E simplu si de multe ori situatiile complicate au cele mai simple rezolvari! Asta nu inseamna ca sunt lipsite de efort! Orice lucru necesita efort! Si de obicei lucrurile durabile necesita un efort considerabil! Astfel inveti ca pentru a fi sustinut trebuie sa gasesti oamenii care cred in lucrurile in care crezi si tu! Nimic mai simplu, inveti ca orice te deranjeaza nu trebuie sa-l faci in primul rand tu! Atunci numai ai nevoie de cuvinte. Numai ai nevoie de mult efort in a-ti expune parerile. Cand faci doar ceea ce simti si ceea ce te defineste? Atunci viata te va conduce spre cararea aleasa!

Asa inveti ca unele lectii se aplica si unele nu se aplica! Înveti ca in timp ce evoluezi … unele “invataturi” nu iti mai sunt utile si adaugi mereu altele noi. Si ca oricat te-ai stradui? Orice cere exercitiu. Si mai apare situatia cand considerand ca stii totul … si vine o secunda in care iti da totul peste cap! Atunci observi ca desi lucrurile par simple, mintea refuza sa creada in lucruri simple! Astfel observi ca ai si frici, desi te credeai neinfricat/a! Si una din fricile des intalnite e … Teama de a nu gresi … Si eviti sa fructifici situatii tocmai din teama de a nu gresi … Si de cele mai multe ori din frica … iti faci o imagine mult prea deformata … Cand totul e atat de simplu … trebuie doar sa incerci! Si sa nu iti fie frica sa gresesti!

Abia cand te cunosti indeajuns de bine?! Poti scrie despre tine fara sa scrii nimic! Trebuie doar sa faci ceea ce simti si daca simti! Si toate aceste raspunsuri ti le poti oferi singur/a! Vorbind tu cu tine in liniste cu onestitate si observand nivelul unde ai ajuns! Abia cand tu te cunosti destul de bine?! Poti cere ceva de la ceilalti! Vei spune da sau nu dupa caz … pentru ca stii sigur ca ceea ce vrei nu te afecteaza! Sau nu iti poate produce rau! Ceva in care crezi si la care tii … nu poate decat sa te bucure!

08.Ziua a VIII - Doar Eu!
Categories: Doar Eu

Adrian

M-am nascut intr-un orasel mic de provincie, e locul unde am descoperit dragostea fata de natura, fata de porumbei, fata de oameni, e locul care m-a fascinat si locul care mi-a daruit cele mai multe bucurii. Cand uit ca sunt mai bine de 20 si ceva de ani de cand lucrez in IT, ascult jazz, sau Blues-rock ... Impartasesc toate aceste bucurii cu cativa Prieteni, nu foarte multi, pentru ca nu sunt atat de darnic, dar nici foarte zgarcit. Obișnuit să privesc doar in alb si negru, nu cred ca deosebesc prea bine nuantele de gri...si cred ... nici nu ma definesc. Cand mai ramane ceva timp, cred eu ca-mi place sa rasfoiesc cate o carte, as prefera istorice...dar nu e musai si nici nu fac o regula din asta. Cand am ceva de spus despre Columbofilie scriu pe www.aspigeons.ro. In rest imi ocup timpul printre servere si script-uri.

0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *