Când începi ceva de la zero e simplu! Pe baza experienței poți stabili scop, obiective, poți defini orice îți dorești! De multe ori și fără experiență lucrurile devin simple atunci cand ai motivația necesară! Nu s-a născut nimeni învățat si dacă îți dai voie sa experimentezi fără a privi lecțiile ca pe un eșec sigur vei reuși sau ai șanse mari sa reușești!

Lucrurile devin puțin mai complicate atunci când trebuie să “repari”, devin și mai complicate atunci când îți dai seama că ești pe un drum “greșit” … De multe ori ignori că bănuială e singurul adevăr! Si apropo de drumuri greșite, bine sau rău … Cine le definește? Simțim mereu nevoia sa ne amăgim, uneori crezând că asta ne protejează, dar e doar o iluzie. Oare cât timp trebuie sa treacă pentru a face doar ceea ce simti, fara a te gandi pe cine și cum deranjează? Bănuiala? Da, de cele mai multe ori e singurul adevăr pentru că vorbește mereu despre instinctul tău … Odată ce simți frica, lupta e pierdută de mult … Simțim nevoia să ne amăgim constant! Alegem oameni, locuri, lucruri care nu ne definesc, stim definiții pe de rost, cu toate acestea ne trebuie o grămadă de timp pentru a alege varianta care nu ne produce rău, sau care nu ne afectează!

Alegem să facem lucruri care nu ne definesc, doar din dorința de a ne alinia, doar pentru ca da bine la “public”! Alegem compania unor persoane, care nu au nici o legatura cu noi … cu principiile noastre, cu aspirațiile noastre … poate, poate se vor schimba! Nimeni nu se schimbă de dragul schimbării, trebuie să ai o motivație mult prea puternică pentru a face schimbări majore! Puțini oameni rămân alături de tine doar pentru ceea ce ești si ceea ce exprimi, pentru ca marea majoritate așteaptă ceva in schimb! Pentru ca si tu aștepți si tu îți faci așteptări, indiferent cât de clar îți este întipărit in minte ca nu trebuie să-ți faci așteptări! Și când obosit de atatea așteptări începi sa le ignori, viața incepe sa curgă lin!

Trăim in epoca cand toți suntem bine și o spunem cu o atata nonșalanță încât crezi și tu că în jurul tau curge lapte si miere, dar ședințele la psiholog au devenit din ce în ce mai dese! Plătim pentru orice dar mai ales pentru ambalaje, am devenit obsedați de ambalaje frumoase!

Cand știi ce te definește, când știi ce îți place și ce nu îți place … cand vei reusi să nu te mai minți și sa privești obiectiv spre tine, atunci viața va “curge” altfel, fără sa simți frica, fără să simți nevoia sa vezi pe cine deranjezi sau nu deranjezi! Cine se simte deranjat de acțiunile tale, nu are ce cauta lângă tine, e o pierdere de timp si energie consumată aiurea. Lucrurile forțate te vor obosi teribil.

Ne agățăm mereu de factori externi, căutăm mereu raspunsuri în altă parte, nu trebuie sa ne învețe nimeni cum sa respirăm, cele mai multe răspunsuri sunt la noi și odată ce-ai învățat un lucru cu siguranță nu vei mai avea bănuieli! Îți poți răspunde singur la ce e greșit sau nu e gresit, dacă se merită să faci un lucru, sau dacă nu se merită! Când ai lucrurile clar definite, nu mai ai nevoie de filtre, timpul e cel mai bun filtru, ai nevoie doar de răbdare și să faci doar ceea ce te definește și îți dorești sa faci! Lucrurile care nu te definesc se vor întâmpla doar pentru scurt timp si cu un efort considerabil! Și atât timp cât vei avea bănuieli, lucrurile se vor repeta până înveți să și practici nu doar sa știi despre aceste lucruri!

11.Ziua a XI a - Doar Eu!

 

Categories: Doar Eu

Adrian

M-am nascut intr-un orasel mic de provincie, e locul unde am descoperit dragostea fata de natura, fata de porumbei, fata de oameni, e locul care m-a fascinat si locul care mi-a daruit cele mai multe bucurii. Cand uit ca sunt mai bine de 20 si ceva de ani de cand lucrez in IT, ascult jazz, sau Blues-rock ... Impartasesc toate aceste bucurii cu cativa Prieteni, nu foarte multi, pentru ca nu sunt atat de darnic, dar nici foarte zgarcit. Obișnuit să privesc doar in alb si negru, nu cred ca deosebesc prea bine nuantele de gri...si cred ... nici nu ma definesc. Cand mai ramane ceva timp, cred eu ca-mi place sa rasfoiesc cate o carte, as prefera istorice...dar nu e musai si nici nu fac o regula din asta. Cand am ceva de spus despre Columbofilie scriu pe www.aspigeons.ro. In rest imi ocup timpul printre servere si script-uri.

0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *