Probabil ai invatat ca si mine…uneori cand iti doresti mai mult vei primi mai putin si uneori cand nu iti doresti nimic vei primi totul…si la fel ca si mine ai invatat ca timpul nu desparte oameni! Probabil ai  invatat ca timpul doar educa oameni si le ofera raspunsuri. Uneori e doar ceea ce vrem sa auzim, uneori ceea ce ne dorim, de multe ori nu primim nimic si ne intristam. Dar daca iti sadesti pace in suflet? pacea aia iti va aduce toate lucrurile care le-ai visat odata… Uneori avem nevoie de atat de putin si uitam ca acel putin inseamna totul si mereu o luam de la capat si asta ne supara! Pentru ca nu suntem obisnuiti sa pierdem! Nu acceptam sa pierdem oameni dragi, lucruri dragi, dar daca ne obisnuim mintea si sufletul sa pretuiasca fiecare clipa!? Vom observa ca fiecare amintire placuta nu se uita si ca adunate la un loc toate amintirile, ne cladesc lumea noastra interioara si la fel cum noi suntem uneori raniti, la fel putem rani si noi, uneori fara sa vrem, uneori pentru ca asa simtim … si timpul iar are grija de noi sa ne indrepte spre lucruri si oameni care ne fac sa intelegem ca timpul este mereu pretios, pentru ca fiecare secunda poate fi acea amintire care ne umple de bine si de speranta si de multe ori din nepasare ratam acea secunda…. intamplarile noastre tin de noi si de ceea ce acceptam sau nu acceptam sa ni se intample…

Posibil ai invatat ca si mine ca timpul nu e despre oameni care pleaca, sau oameni care vin, timpul doar are rabdare cu tine si de multe ori se joaca cu gandurile tale! Timpul nu e despre ce vrei sa faci, pentru ca timpul nu masoara ganduri! Si cand inveti toate astea deja ai pareri de rau! Si daca consideri ca e prea tarziu? Prea tarziu poti aprecia doar in putine cazuri si atunci nu tin de noi, nu ne putem juca cu timpul, nu-l putem manevra, in schimb il putem face aliat.

Ar fi frumos sa primim un manual de utilizare atunci cand ne nastem, dar nu il primim! Si cred ca acest lucru face si mai frumoasa viata!  Putem sa ne croim viata fara tipare deja stabilite, dar uneori asta ne incurca si urmarim uneori tipare care de multe ori nu se aplica si la noi. atunci iar suntem tristi si iar dam vina pe altii ca nu reusesc sa ne inveseleasca! Totul e atat de simplu … bucuria pleaca din interiorul nostru si pana te dumiresti cum sta treaba … viata deja ti-a luat-o inainte… Dar poti indrepta multe lucruri? putine lucruri in viata sunt ireversibile … Asa inveti ca uneori e mai bine sa iei totul de la capat si ca incercand sa repari mai degraba strici si atunci cu greu te desparti de ceea ce iti facea odata placere si acum doar iti intuneca fruntea, inima… timpul are rabdare cu tine sa le inveti pe toate…

Inveti ca tacerea poate fi un raspuns si de multe ori daca taci iti poate fi un dezavantaj major, inveti sa spui echilibru si iti dai seama ca atunci cand l-ai folosit ca si cuvant nu intelegeai sensuri. Si de multe chiar daca intelegi nu inseamna ca le si accepti cu draga inima, le inveti pe toate in timp si timpul uneori e nemilos, pentru ca asa il vedem noi nemilos. De multe ori vedem totul atat de frumos incat nu putem crede in lucruri urate si de multe ori toate lucrurile urate se sterg ca prin farmec…

Timpul are rabdare cu noi sa ne arate ca sincronizarea nu vine de la cineva anume, sau de la ceva anume si atunci ne dam seama ca totul porneste de la noi, din inima noastra, din interiorul nostru!

Probabil ca ai invatat ca si mine, ca nu e o varianta sa te impotrivesti mereu si ca nu e tocmai potrivit pentru tine sa accepti mereu si atunci inveti sa spui NU! Si la fel inveti ca uneori nu, nu inseamna neaparat a fi rau, atunci inveti ca viata e un dans si ca nu ai nevoie de un manual de utilizare sa faci ceea ce simti! Si la fel vei invata ca uneori e nevoie doar de un pas mic spre ceea ce-ti doresti, dar din frici, orgolii si ganduri ce ti le faci inutil iti construiesti prapastii doar in mintea ta!

E frumos sa ai un manual de utilizare, dar nu vei avea capacitatea sa-l intelegi, pentru ca de cele mai multe ori pana nu trecem prin intamplari nu le intelegem. Si dupa ce trecem prin acele intamplari vedem altfel oamenii din jurul nostru, asa invatam ca de multe ori am vazut multe si nu a ajutat la nimic … si la fel, timpul are rabdare cu noi sa ne arate ca tot ce am vazut ne poate ajuta sa luam decizii mai rapid si in favoarea noastra.

Viata e un dans si povesteste despre echilibru si daca nu suntem atenti la pasi poate rascoli totul in jurul nostru! Si la fel invatam ca se pot naste furtuni din nimic si ca unele furtuni se pot transforma in cele mai linistite momente, toate acestea le inveti in timp si daca nu ai rabdare poti strica totul! Si la fel poti invata ca nu rabdarea iti aduce totul si de multe ori inveti ca totul poate insemna nimic! La fel uneori inveti ca totul poate veni prin cele mai nebanuite cai si cand te astepti mai putin! Si la fel inveti ca “totul” se poate descrie in cuvinte putine si in lucruri care de multe ori noi le vedem “marunte” si ca se poate destrama totul pentru ca lipsesc lucruri care noi nu le dadeam nici o importanta.

Uneori inveti ca timpul are atata rabdare cu noi si de multe ori nemeritat si uneori consideri ca meriti si timpul iti joaca feste, astfel inveti ca uneori reprosezi celor din jurul tau fara sa iti dai seama ca faci si tu faci la fel! Inveti toate astea in timp si ar trebui sa-i multumesti pentru ca a avut rabdare cu tine sa-ti faci propriul manual de utilizare!

Da! Ar fi frumos sa inveti sa multumesti! Si pentru ceea ce ai … si pentru ceea ce ai primit si pentru amintirile placute, dar si pentru lectiile dure care au contribuit la ceea ce te defineste acum! Asa ca lasa timpul sa-ti fie tovaras de drum si iti va arata multe! Si pe cine trebuie sa ai alaturi si pe cine trebuie sa lasi sa plece!

 

Categories: Doar Eu

Adrian

M-am nascut intr-un orasel mic de provincie, e locul unde am descoperit dragostea fata de natura, fata de porumbei, fata de oameni, e locul care m-a fascinat si locul care mi-a daruit cele mai multe bucurii. Cand uit ca sunt mai bine de 20 si ceva de ani de cand lucrez in IT, ascult jazz, sau Blues-rock ... Impartasesc toate aceste bucurii cu cativa Prieteni, nu foarte multi, pentru ca nu sunt atat de darnic, dar nici foarte zgarcit. Obișnuit să privesc doar in alb si negru, nu cred ca deosebesc prea bine nuantele de gri...si cred ... nici nu ma definesc. Cand mai ramane ceva timp, cred eu ca-mi place sa rasfoiesc cate o carte, as prefera istorice...dar nu e musai si nici nu fac o regula din asta. Cand am ceva de spus despre Columbofilie scriu pe www.aspigeons.ro. In rest imi ocup timpul printre servere si script-uri.

0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *